Szinte biztos vagyok benne, hogy ha erre az oldalra rátaláltál, akkor már tudod mi a különbség a vőfély és a ceremóniamester között, ezért ennek sablonszerű leírásával nem is untatnék senkit.

Ami ennél szerintem érdekesebb, az a ceremóniamester feladata, és, hogy meddig terjed egy ceremóniamester hatásköre. Általános leírás erről sem adnék, sokkal fontosabbnak találom leírni, hogy mi hogyan gondoljuk, és hogyan dolgozunk  mint ceremóniamesterek.

 

Lehetne valami jobb szó is erre, mint az, hogy ceremóniamester, hisz egy személyben vagyunk esküvős házigazda, műsorvezető, tolmács, animátor, tanácsadó, néha szervező, de legtöbbször inkább barát/barátnő.

Feladatunk sokkal összetettebb annál, mint , hogy felkonferáljuk a levest. Mi ceremóniamesterként már a szervezés kezdetétől ötletekkel látjuk el a párt, ami nem csak az adott nap forgatókönyvéről szól, hanem ennél sokkal többről. Lehet szó ruháról, gyűrűről, meghívóról, ültetésről, és még sorolhatnám   Jó ha van valaki akinek a barátnőknél is nagyobb tapasztalata van és bármikor fel lehet hívni, ha az ember a szervezés közben elbizonytalanodik. Feladatunk, hogy a nagy napig vezető úton is a pár segítségére vagyunk.

 

Aztán ha eljön az a bizonyos nap, már a szertartás előtt leellenőrizzük, hogy minden rendben van-e, megvan-e minden kellék,  informáljuk, tereljük a vendégeket, és a többi szolgáltatót is ( videós, fotós, szertartásvezető, cathering, stb.)

 

Illetve az egész este folyamán felkonferálunk minden eseményt, levezényeljük a játékokat, meglepetéseket. De fontosnak találom kihangsúlyozni, hogy nem szerepeljük túl , nem adunk elő egy stand-up comedy-t, hisz ez a nap rólatok, és csakis rólatok szól. Minden vendég miattatok jött el, rátok kíváncsi. Így igyekszünk a háttérben maradni, és folyamatosan mindent ellenőrizni. Hogy az idős vendégeknek nem túl erős-e a lég kondi, hogy a gyerekeknek van-e valami elfoglaltság, hogy a konyha kész van-e időben mindennel, hogy a dj vagy zenekar bekészítette-e a nyitótánc számát, hogy égnek-e az asztalon a dekoros által otthagyott mécsesek, hogy jó időben vagyunk-e a forgatókönyvhöz képest,hogy van-e tűzijáték a tortához, hogy után töltötték-e a desszert asztalt,és , hogy nem-e maszatolódott el a menyasszony sminkje    Végeláthatatlan a lista, sok apró részlet van, aminek helyén kell lennie, hogy az adott nap valóban tökéletese legyen nem csak Nektek, de a násznépnek is.

CEREMÓNIAMESTERKÉNT ENNEK A BIZTOSÍTÁSA MUNKÁNK LÉNYEGE!