Régóta meg akarom írni ezeket a sorokat a szívemnek oly kedves esküvőről, amellyel az idei szezonom indult. Katit régről ismertem,bár az élet messze sodort minket egymástól (őt egészen Dubai-ig), de onnan is figyelemmel kísérte a munkám. A lánykérés után rögtön megkeresett, elmesélte, hogy Skóciába költözött a skót vőlegényéhez és még nem tudják mikor és melyik országba fognak összeházasodni, de mindenképp szeretné a nem mindennapi történetüket, szerelmüket az én szertartásom által megosztani szeretteikkel. 

Melengeti a szívem, ha a párok a szertartást (főként, ha az én szertartásomat 🙂 ) annyira fontosnak tartják, hogy ez az első, amit lefoglalnak. Hiszem, hogy ez ad lelket az esküvőnek. Amikor Katiék történetét, és először Kati bemutatása által Colint megismertem, éreztem, hogy ez a szövegírás igazi örömmunka lesz. Olyan szerethető, tiszta szívű emberek, és olyan különleges utat jártak be, ami engem mélyen megindított.

A közös munka során körvonalazódott, hogy a legtöbb vendég külföldi lesz, és bár a világ minden pontjáról érkeznek, mégis Kate új otthona, Skócia, Edinburgh fog otthont adni ennek a jeles eseménynek. De Katenek fontos volt, hogy a családja és a meghívott magyar vendégek is értsék a szertartást és részei legyenek a nagy nap minden további eseményének. Nem volt kérdés számomra, hogy vállalom az utazást és a segítségükre leszek.

Egy csodás helyszínt választottak, Mansfield Traquair-t, azóta is vérzik a szívem, hogy itthon nincs még ehhez fogható sem. image00021 image00033 image00036 image00003 image00041

A kora őszi napon a szeszélyes skót időjárás ellenére kisütött a nap, és varázslatos kültéri képek is születtek Emma Lawson által. Többek között a képek miatt is váratott magára ez a post, bár gyakorlott vagyok esküvői képek válogatásában, most nagyon nehéz dolgom volt. Egytől egyik remek mind!

És nem mellesleg fantasztikus volt a közös munka Emmával. Megmondom őszintén kicsit izgultam a ceremóniamester szerepkör miatt, hogy milyen lesz a kicsit ismeretlen terep és a külföldi kollégák (helyszín, Dj, fotós) fogadtatása. Tudtam, hogy ott nem divat ez a szolgáltatás, inkább a best man szokta ellátni a feladatokat. Ha fogad is a pár egy MC-t vagy Toast Mastert, a ő munkakörük kimerül a felkonferálásban , így nem is túl népszerűek.

KATE_COLIN_243KATE_COLIN_291A kisebb lámpalázam a szertartás végeztével azonnal el is múlt. A fotós könnyes szemmel mondta, hogy ő ilyen szép szertartást, ennyi érzelmet egy esküvőn még életében nem látott. A helyi lelkész, akivel együttműködve tartottam a szertartást is őszinte gratulációját fejezte ki. De számukra a meglepetés még nagyobb volt, mikor MC-ként nem csak konferáltam, hanem az összes szolgáltató keze alá dolgoztam. Hiszen az én értelmezésemben MC feladata, hogy az esküvőből kihozza a maximumot. Emma ebben a bejegyzésében meg is említette, hogy bárcsak minden esküvőjén ott lehetnék 🙂

Az egész napot átjárta a boldogság! Hiszem, hogy a szertartás által annyit adott magából a pár, és annyira őszintén, kendőzetlenül mutatta meg legbelsőbb önmagát, ami mindenkire hatással volt. És az egész termet átjárta a szeretet. Ez által nem csak azt ünnepeltük aznap, hogy Kate és Colin igent mondott, hanem az ideáig vezető utukat és szerelmüket is. Persze ezáltal voltak könnyek , de persze nevetés is! KATE_COLIN_341KATE_COLIN_346KATE_COLIN_368image00039KATE_COLIN_366KATE_COLIN_307

De a szép beszédek,  tolmácsolás, illetve a skót whiskey és magyar pálinka párosítás is egész biztosan közrejátszott. Felejthetetlen élmény volt, mai napig az egyik legeslegkedvesebb esküvőm és hálás vagyok Kate-nek és Colinnak, hogy részese lehettem ennek a csodának és megtiszteltek a bizalmukkal.

Csak hab volt a tortán a virágcsokor, és a köszönő kártya, amit az esküvő után küldtek nekem 🙂

Imádom nap volt, egy imádom párral!

Ha szeretnétek egyedi szertartást vagy koordinációs segítséget,  akár külföldön is – keressetek!KATE_COLIN_1158

Ha szeretnétek egyedi szertartást vagy koordinációs segítséget,  akár külföldön is – keressetek!

https://ceremonymaster.hu/kapcsolat/

KATE_COLIN_70KATE_COLIN_281KATE_COLIN_658-COLLAGEKATE_COLIN_1064-COLLAGEKATE_COLIN_898-COLLAGE

facebook megosztás