Ezt a blogot akkor is érdemes megnézni, ha nem készülsz esküvőre. Egy menyasszony leírja a gondolatait a készülő esküvőjével kapcsolatban. Ír arról, hogy vajon milyen lesz az élete a házasság után, mi fog megváltozni. Illetve, hogy milyen ültető kártya legyen, miket kell még intéznie, milyen süti lenne a legjobb. És biztos ceremóniamesterre is szüksége lesz majd. 🙂

Eddig elég szokványos esküvős blognak tűnik, nem igaz? Akkor miért érdemes mindenkinek odafigyelni rá? Mert Thea, a menyasszony még csak 12 éves.

child bride

child bride

A készülődésen és a szervezésen kívül arról is ír, amely valószínűleg mindenki fantáziáját izgatja, a nászéjszakáról és a szexhez való hozzáállásáról. Thea ugyan már tudja, hogyan működnek a dolgok a hálószobában, de az együttlétek gondolata is megrémíti a kislányt: “Ez azt jelenti, hogy meztelenül kell lennünk és megérintenünk egymást? Ez gusztustalan!” Majd így folytatja: “Tudom, mi a szex, amit a felnőttek csinálnak, de ez olyan furcsa és olyan undorító, különösen, hogy ő idősebb, de végül is senki nem tud kényszeríteni rá, ugye? Amikor anyukámat kérdeztem erről, azt mondta, ne foglalkozzak még vele. De most semmi mással nem tudok foglalkozni, csak ezzel.” (Az eredeti blogot itt találhatjátok.)

Thea története hatalmas port kavart szülőhazájában, Norvégiában és világszerte is. De az esküvő előtt, ami október 11-én, a lánygyermekek világnapján lett volna,  kiderült, hogy Thea és Geir szerelme egy jól felépített kampány része, mely a gyermekházasságok ellen szól.

A legfrissebb adatok szerint ugyanis évi 39 ezer kislányt kényszerítenek házasságba. A kampány ötletgazdái ezzel a kis közjátékkal szerették volna az emberek figyelmét felhívni arra, hogy milyen szörnyűségek történnek a mai világban, remélem a provokáció segít nekik abban, hogy minél több ember lépjen fel a gyermekházasságok ellen.

facebook megosztás