Szirmok mindig vannak, vagy a ceremóniára vonulás ösvényét jelzik, vagy kis koszorúslányok szórják a kosárkából, vagy az asztalokat díszítik velük.  A szirmok szépek, természetesek, és elengedhetetlen kellékei az esküvőknek, amit persze a drága menyasszonyok mindig meg is rendelnek.

and5

rózsa

Gondoljatok bele, vége a szertartásnak, a ceremóniamester kioszt egy kis rózsaszirmot  minden vendégeknek,és ahogy kiléptek a templom kapuján a vendégek egyszerre harsogják , hogy éljen azt ifjú pár, és több száz szirom repül a levegőbe, ti pedig csodás pillanatokat élhettek át. És az sem elhanyagolható szempont, hogy megörökítve ez lehet majd az esküvős album éke. Ezért én mindig elmondom, hogy legyen bőven. Ami azt jelenti, hogy  egy jó nagy zacskónyi plussz legyen, legalább 50-60 szálnyi rózsa leszirmozva. Többlet kölséget alig jelent, hiszen a hervadt virágokból gyüjtik nektek a kedves dekorosok. Viszont egy jó ceremóniamesterrel felejthetetlen élményt adhatnak neked. (kevésbé fájdalmas mint a rizs, ami beragad a hajadba, ruhádba,de sokszor még a fehérneműdbe is  )

szirom

img094Sok helyen előfordul, hogy  nem engedik a szórást, ilyenkor egy jó ceremóniamester az étteremnél szervezi ezt meg , és a vendégek már szirommal a kezükben várják az ifjú pár érkezését. Több menyasszonyom is volt, aki elsírta magát a fogadtatástól. Bár ezeket minden találkozás alkalmával elmondom,és a kellék listára is külön felírom, hogy ‘plussz zacskó rózsaszirom’, sokszor mégis valahogy kimarad, és felejtetetlen pillanatoktól fosztja meg magát és a násznépet is ezzel az ifjú pár. Szóval a ceremóniamesteri jó tanács: Amit időben meg kell rendelni, az a szirom, szirom és szirom!

facebook megosztás