Az élet egy körforgás. A jeles eseményeknél összegyűlnek, kik szeretik egymást.

Ilyen az esküvő , egy gyermek születése, és ilyen az is, mikor egy számunkra fontos embertől végső búcsút veszünk. 

Minden esetben fontos, hogy az erről megemlékező szertartásnak lelke legyen. 

A búcsúztató talán a legnehezebb mind közül, hiszen olyan emberek történetei alkoják a szöveget, akik mély fájdalmukban mesélik el nekem mindazt, mit elhunyt rokonukról tudni érdemes. Minden esetben kellő érzékenységgel és türelemmel állok hozzájuk. 

Akik a segítségemet kérik egy búcsúztatóhoz, szinte mindig azt mesélik, hogy az eddigi temetéseken az előadó mindig túl pátoszos és mindig nagyon idegen volt. Szinte mindig volt egy félmondat , ami félre csúszott, ami az elhúnytra abszolút nem volt igaz, legalábbis nem úgy, ahogy elhangzott, így nehéz volt teljesen azonosulni a szöveggel és megélni az utolsó búcsú méylségét. 

Én mindig nagy hangsúlyt fektetek nem csak a szövegre, de a szertartás hangulatára. Arra törekszem, hogy hogy a szertartás tükrözze az elhúnyt személyiségét és segítsen a búcsúzó családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek úgy emlékezni rá, ahogy szerintük ő szerette volna. 

Ha egy szerettedtől szeretnél nem a hagyományos módon, hanem egy személyre szabott búcsúztató szertartás keretein belül búcsút venni, akkor keress bizalommal!