De ceremóniamesternek lenni nem is munka, ez szerelem! Aki munkának érzi, az valamit nagyon rosszul csinál. Egy jó ceremóniamesternek szeretni kell, amit csinál! Szeretni a párokat, az embereket, a nyüzsgést és a szervezést!

Mikor találkozunk egy új párral, akik elkezdik mesélni az elképzeléseiket, az első pár perces szimpátia után kezd kialakulni egy forgatókönyv a fejünkben. Egy kép arról, hogy milyen emberek is ők, és milyen esküvőt szeretnének. Rögtön százával rohannak meg minket az ötletek, hogy mit és hogyan lehetne…

Hogy hány meghívott vendég lesz? Milyen szertartás lesz? Mikor érdemes elkezdnei? Hol, mennyi időt hagyjunk bizonyos programra? Kell-e játék,és ha igen, mikor és milyen? Legyen menyasszonytánc? Lehet modern formában? Milyen variációk vannak ajándékátadásra?  Milyen dekoráció passzolna egy helyhez? Vagy mely rájuk jellemző témára lehetne akár egy tematikus esküvőt kihegyezni? Milyen kellékek kellenek? Milyen színek? Mit és mikor kell megszervezni? Milyen meghívó legyen? Mikor kell kiküldeni? Mire kell figyelni bizonyos szolgáltatásoknál? Hogyan kell árajánlatot kérni?  Mire érdemes figyelni? Hogyan kéne a vendégeket ültetni? Milyen zene legyen? Mikor legyen a fotózás? Melyik döntés mellett milyen érvek szólnak? És milyen ellenérvek?

 Sokáig sorolhatnám még a kérdéseket, amik az első találkozónál felmerülnek. Ceremóniamesterként feladatunknak érezzük, hogy nem csak az adott napot vezényeljük le profin, hanem már a szervezés kezdetén is a párok segítségére vagyunk. Rengeteg felesleges kört spórolnak meg ezzel, és növelni tudjuk a bizalmat, amit ceremóniamesterként kaptunk tőlük. Hiszen életük nagy napját bízzák ránk, és azáltal, hogy már a szervezés kezdetén is velük vagyunk, mire elérkezik a nagy nap, már nem ceremóniamesterként, hanem barátként néznek ránk. És ez nem csak a párnak fontos, hanem a násznépnek is. Sokkal bensőségesebb az esküvő hangulata, és ezért sokkal személyesebb élmény mindenkinek. Nekünk meg a legnagyobb öröm, hogy látjuk aznap, mikor megérkezünk, hogy a menyasszony és a vőlegény is fellélegeznek. Hogy a sokszor az egy éves szervezés, készülődés, idegesség súlyát, ami idáig az ő vállukat nyomta, átadják nekünk. Tudják, hogy ismerjük őket, tudjuk mit és hogyan szeretnének, tehát, mind a helyszínnél , mind a többi szolgáltatónál képviselhetjük őket. Jó látni, ahogy megkönnyebbülnek, azzal a nyugodt tudattal, hogy most már minden rendben lesz, és inenntől ők önfeledten élvezik az esküvőjüket! 

Néha egy kis tánc is belefér persze, a jó hangulatért mindent! :) 

Sok esetben dolgozunk együtt, egyikünk esketőként, másikunk ceremóniamesterként, és imádjuk, ha együtt tudjuk megélni a párok boldogságát! Sőt, olyan is van, hogy mindketten osztozunk a ceremóniamesteri feladatokon, mint például a következő képen, ahogy együtt játszottunk a násznéppel, így a menyasszony csapatának és a vőlegény csapatát külön-külön képviseltük cool

Ezúton is köszönjük a bizalmat, amit a pároktól kapunk, és reméljük, hogy még nagyon sok párnak segíthetünk megélni a saját esküvője minden egyes pillanatát.

Engedjétek meg, hogy meg mutassuk a mi esküvői kreatív filmünket: